Gümüşhane Kelkit'te Yatırım ve Yerel Yönetim Çatışması: Murat Akın AVM Örneği Gümüşhane Kelkit'te Yatırım ve Yerel Yönetim Çatışması: Murat Akın AVM Örneği

TAKA’ya konuşan Çerkezoğlu “1 Mayıs sabahı bütün işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak isteyen herkesi bir elinde karanfil, bir elinde Anayasa Mahkemesi kararıyla Taksim’e yürümeye çağırıyoruz. Yeter artık bu ülkede adaletin hükmü yok mu?” diye konuştu.
İŞÇİLERİN EN BÜYÜK KOZU AYM!
1 Mayıs’ta hep birlikte büyüteceğiz. İstanbul’da da iki koldan DİSK, TMMOB ve TDB olarak Saraçhane Meydanı’ndan, KESK ve TTB olarak diğer tüm dostlarımızla Beşiktaş Meydanı’ndan toplanarak Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçeceğiz diyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları dile getirdi; “1 Mayıs sabahı hepimiz kalkacağız ve yola düşeceğiz. Bir elimizde karanfillerimiz, bir elimizde de Anayasa Mahkemesi kararını alacağız ve yola düşeceğiz. Bütün halkımıza bu Anayasa Mahkemesi kararını, mahkeme kararlarının da verdiği haklılığı anlatacağız. Öyle sembolik olarak falan değil, tam da bu kararda yazdığı gibi her bir işçinin bu hafızayı, bu ortak değeri gelecek kuşaklara taşımanın bir görev ve sorumluluk olduğu bilinciyle Taksim’e doğru yola çıkacağız. 1 Mayıs sabahı bütün işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri; 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak isteyen herkesi bir elinde karanfil, bir elinde bu mahkeme kararıyla Taksim’e yürümeye çağırıyoruz. Engeller karşısında da bizi engellemeye çalışanlara bu kararı gösterip hukuka saygılı olmaya, emeğe saygılı olmaya çağıracağız. Biliyoruz ki Anayasa Mahkemesi kararlarına sahip çıkmak, anayasaya sahip çıkmaktır, anayasal düzene sahip çıkmaktır, memlekete sahip çıkmaktır. Anayasaya sahip çıkmak, dün olduğu gibi bugün de herkesten daha fazla Türkiye işçi sınıfının görevidir. Bugün bütün emekçiler, yan yana gelerek yoksulluğumuzun sebebi olan bu siyasal iktidarlardan hesap sorma vakti olduğunu söylüyor nedenle 1 Mayıs sabahı bütün işçileri, emekçileri, bütün sınıf kardeşlerimizi göreve çağırıyoruz.”

Muhabir: TUNCAY UÇKUN