Kahraman, La Mess Restaurantta yapılan toplantıda açıklamalarda bulunarak, “Trabzon’da Divan Başkanlığı seçimi bu bağlamda aday olduğumu açıklamak ve kendimi nasıl hazırladığımı açıklayacağım. 1970 yılında Trabzonspor ile tanıştım. Aileden gelen Trabzonspor aşkıyla beraber spor kamuoyuna atıldım.” dedi.

Avcı Yönetiminde ki Trabzonspor Kan mı Kaybediyor?; Avcı Buna Nasıl Son Verecek? Avcı Yönetiminde ki Trabzonspor Kan mı Kaybediyor?; Avcı Buna Nasıl Son Verecek?


Trabzonspor’un mülkleriyle alakalı gelen soruya cevap veren Kahraman, “Ben her zaman başınla iç içeydim. Dostlarımızla abilerimizle hep beraber olduk. Bundan sonra da hep beraber olacağız. Nuri Albayrak döneminde Akyazı ile ilgili çalışmasanız vardı. Çok geniş kapsamlıydı. Çalışmalarımız yapıldı. İlerleyen günlerde yönetimden ayrıldıktan sonra yönetimin kendine göre tasarrufunu olmuştur. Kendi malımızın olmasını isterdim. Kısmen bizimdi daha sonra Trabzonspor’dan kayıp gitti. Kendi mülkümüz bize kiralık olarak devredildi. Trabzonspor’un yönetimi var. Eğer uygun görürlerse yardımla beraber daha iyi yerlere taşırız” dedi. 


Kahraman şöyle devam etti: “Arkadaşlarla istişarelerde bulunduk. Fon oluşturmak, sponsorluk bulmak, yönetimi rahatsız etmeyecek şekilde el ele yapacağız. Tasvip ederlerse bu alanda bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Yönetim onay vermediğinde bizim yapabileceğimiz şekilde yapmaya çalışacağız. Bizim çalışmalarımız kısa zamana dayanmıyor. Uzun zamandır hazırlanıyoruz. Böyle bir şey bekliyordum. Tek adaydan ziyade çok adaylı bir seçimin olması daha iyi. Gün birlik günü arkadaşlarımızla kol kola vererek çalışırsak bir sıkıntı olmayacaktır. Adaylara göre daha iyi görev yapma vaadimiz olur. Küskünlükler olur bunları yapmayacağız. Trabzon şehrini diri tutmak için elimizden geleni yapacağız. Az sayıda toplantılar yapıyorduk burada harekete geçip bu sayıyı daha da yukarıya çekmeye çalışacağız. Gerekiyorsa evinden alıp Trabzonspor stadına götüreceğiz. Sahalarda Trabzonspor sevgisini hep birlikte yaşayacağız.”


Trabzonspor’un mali anlamda sürdürülebilirliği anlamında gelen soruya cevap veren Kahraman, “Tüzüğümüz 2-3 kez değişti. Bu yetki yönetimin elindedir. Divan tavsiye edebilir. El ele çalışmalar yapacağız. 3-4 adayla geldiğimiz anda Trabzonspor’u daha iyi anlatacağız. Biz asla yöneticinin işine karışacak bir durumumuz olmaz. El ele üstesinden geleceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Süper Lig kulüplerinin divan kurulları arasındaki toplantıların devam edip etmeyeceği yönünde gelen soruya Kahraman şu şekilde cevap verdi: “Başlatılan şeyleri daha üst çıtaya yükseltmeye çalışacağız. Aradaki kavga küskünlükleri kaldıracağız. Spor camiasına fayda sağlamaya çalışacağız. GS-BJK-FB olarak da söyleyebiliriz. Bursaspor’un da divanı var.”

Kahraman, projelerinde bazılarını da tanıttı. Kahraman, "Tüzüğümüz gereği Divan Kurulu olarak yapabileceğimiz çalışmaları yönetim kuruluna sunabilmekteyiz. Amacımız daha aktif bir divan kurulu anlayışıyla yönetim kurulunun yükünü hafifletmek, onlara yardımcı olarak kulübümüzün marka değerine katkı koymak."
"Kulübümüzün finansal, idari ve sosyal anlamda durum tespiti niteliğinde bir rapora ihtiyacı var. Geleceğe dönük olarak hazırlanacak bu raporla tüzükte yer aldığı gibi tavsiye niteliğinde de olsa önemli sonuçlar elde edeceğiz."
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT