Aynı zamanda Denetleme Kurulu Başkanı da olan Mahmut Ören, bu görevinden de istifa ettiğini açıkladı. Ören, Denetleme Kurulu Başkanlık görevini devir teslim töreniyle birlikte İsmet Keskin’e teslim etti. Ören, “16 yılını doldurduğumu Denetleme Kurulu’ndaki görevimin Divan Başkanlık Kurulu görevimden dolayı sonuna geliyorum. Geçen bu sürede Trabzonspor’u teslim etmek için var gücümle çalıştım. Geçmişe baktığımızda sunduğumuz raporlara baktıkça çok uyarıcı raporlar sunduğumuzu görüyoruz. 

MİRAS DEĞİL EMANET ALDIK
Son derece gururluyum. Görev süremiz boyunca tüzüğümüzde belirtilen sürelerde yaptığımız denetimlerde idari ve mali yönüyle eksik hatalı ya da mevzuata aykırı bulduğumuz işlemleri zamanında raporlayarak genel kurullara sunup üyelerimizi bilgilendirdik. Biz bu kulübü sokakta bulmadık. Burayı yaşatanlardan miras değil emanet aldık. Bu nedenle yarın büyük veballere ortak olmamak için raporlarımızla uyarılarımızı yaparak üyelerimizi bilgilendirdik. Görevimi devrettiğim İsmet Keskin’e de bana gösterilmiş olunan desteğin aynısının gösterileceğine inanıyorum” dedi. Ören ayrıca Beşiktaş ve G.Saray Divan başkanlarından tebrik telefonu aldığını ifade etti. 

Trabzonspor'un Golcü Arayışı: Leicester City'nin Yıldızı Kelechi Iheanacho Hedefte Trabzonspor'un Golcü Arayışı: Leicester City'nin Yıldızı Kelechi Iheanacho Hedefte

BORÇ ARTIYOR
Divan üyeliğine seçilme şartının 25 yıldan 20 yıla indirilmesi ile ilgili sorulan soruya cevap veren Ören, “2 Şubat 1980’de kurulduğu günden beri 25 yıllık süre sabit kaldı. 25 yılı aşağıya düşürmenin ne gibi zararı ve yararı olabilir diye bakmak lazım. Genel kurulda genel kanaat 25 yılda kalması yönünde. 25 yıldan 20 yıla düşürüldüğü takdirde sayımız bir anda 3 bin küsür artacak. Divan üyeliği olgunluk getiren bir durumdur” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Mahmut Ören kulübün borcu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Trabzonspor’un borcu kur nedeniyle artmaya devam ediyor. 5 milyar TL’ye yaklaştı” cümlelerine yer verdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY