Yabancılara Vatandaşlıkta Yeni Dönem: MİT ve Interpol Şartı Geliyor! Yabancılara Vatandaşlıkta Yeni Dönem: MİT ve Interpol Şartı Geliyor!

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Kapsamında Uygulamalar

Diyanet İşleri Başkanlığı, 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde uygulanacak tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, aşağıdaki tedbirlerin hayata geçirileceği belirtildi:

Eğitimler: Tüm hizmet içi eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve Başkanlığa ait diğer mekanlarda yapılması ve içeriği müsait eğitim programlarının çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Araç İadesi: Başkanlığın hizmetinde kullanılan 1 adet Audi A8 araç iade edilmiştir.

Alımların Kısıtlanması: Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında çok zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya, büro malzemesi, kırtasiye vb. alımlar yapılmayacaktır.
 

Çevrim İçi Toplantılar: Başta ataşe-müşavirler toplantısı olmak üzere kurumsal toplantılar çevrim içi yapılacaktır.

Yurt Dışı Programları: Başkanlık hizmetleri açısından çok önemli ve zaruri haller dışında yurt dışı programları iptal edilecek ve yurt dışı personel görevlendirmeleri en asgari düzeyde tutulacaktır.

Uzaktan Çalışma: Uygun kadrolarda uzaktan çalışma imkanları geliştirilecektir.

Açıklamada, tasarruf tedbirleri kapsamında yer alan tüm alanlarda Başkanlık merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatlarında gerekli çalışmaların titizlikle yapılacağı ve takip edileceği ifade edildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Birol Sancak