Bakan Göktaş, Doğal Gaz Desteği Ödemeleri Hakkında Açıklama Yaptı

Göktaş, bu yardımların zamanında ve düzenli olarak gerçekleştirileceğini vurgularken, ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteğin önemine dikkat çekti.

Vatandaşların merakla beklediği doğal gaz yardımı ödemeleri için beklenen açıklama geldi. Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini bildirdi. Bu destek, artık dönemsel olmaktan çıkarak düzenli olarak verilecek.

Doğal gaz desteği için her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapılmasına gerek olmayacak. Ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlar, başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz ederek düzenli olarak yararlanabilecekler.

Ocak ve şubat ayı doğal gaz yardımı ödemeleri, başvuruların 2023 aralık ayında e-Devlet üzerinden alınmaya başlamasıyla gerçekleştirildi. Bakan Göktaş, toplamda 584 bin 941 haneye yönelik olarak 399 milyon 947 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Kartal'da Estetisyen Selin Yalın'ın Son Yolculuğu: Katil Zanlısının İfadesi Açığa Çıktı Kartal'da Estetisyen Selin Yalın'ın Son Yolculuğu: Katil Zanlısının İfadesi Açığa Çıktı

Doğal gaz yardımı tutarı, ısıl harita baz alınarak belirleniyor ve yıllık 1500-3500 lira arasında değişiyor. Buna ek olarak, iklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıklar bulunuyor. Vatandaşlar, doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz ederek destekten yararlanabiliyorlar.

Doğal gaz yardımından faydalanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuru yapması, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etmesi, ikamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmesi gerekiyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK