Bakan Uraloğlu, denizcilik sektöründeki başarıları ve gelişmeleri vurgulayarak, Türk Bayrağı'nın dünya denizcilik sektöründe prestijli bir konumda olduğunu belirtti. Yat liman kapasitesinin artırıldığını, kruvaziyer gemi sayısının yükseldiğini ve deniz yolu taşımacılığının desteklendiğini ifade etti.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 14.12.07 (1)

Ayrıca, denizcilik sektöründe sağlanan 11,5 milyar lira destek ve 6,7 milyon ton yakıt desteğinden bahsederek, denizyolu taşımacılığının gelişmesine katkı sağlandığını vurguladı. Ro-Ro ve Ro-Pax gemilerinin limanlardaki kılavuzluk ve römörkaj ücretlerinin Bakanlık tarafından karşılandığını söyledi.

Uraloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki deniz yolu ticaretinin arttığını ve bu artışın devam edeceğini belirtti. Denizcilik sektörünün gelişimine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 14.12.07

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi hakkında bilgi veren Uraloğlu, bu projenin Doğu Akdeniz'de etkinliği artırarak Mavi Vatan'ın çıkarlarını korumayı amaçladığını belirtti. Proje kapsamında gemi trafiğinin izlenmesi, kaza risklerinin tespiti, petrol kirliliği ile mücadele gibi birçok işlemin sağlanacağını açıkladı. Projeyi 2026'nın ilk yarısında tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 14.12.06

Bu önemli projenin imza töreni, denizcilik sektörünün daha da gelişmesine ve Türkiye'nin denizlerdeki etkinliğini artırmaya yönelik atılmış önemli bir adım olarak görülmektedir.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT