2024 yaş çay sezonu için çay müstahsilleri, çaylarını ÇAYKUR’a satabilmek için çaylık arazilerinde budama işlemleri yaparak bakımlara başladılar. Budama işlemlerinin ardından üreticiler, arazilerde gübreleme işlemine geçtiler ve yaş çay kampanyası için hazırlıklarını tamamladılar.

Eski Bakan  Erdoğan Bayraktar, Güngören Trabzonlular Derneği'nde Vatandaşlarla Buluştu Eski Bakan  Erdoğan Bayraktar, Güngören Trabzonlular Derneği'nde Vatandaşlarla Buluştu

Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, bugün sabah saatlerinde çay bahçelerine girerek çay hasadına başladılar. Ancak, çay müstahsilleri şu anda yaş çay taban fiyatının açıklanmasını beklemekteler.

Rizeli çay üreticilerinden Hüseyin Can Şişman, kontenjan uygulaması olabileceğini düşünerek erkenden çaya başladıklarını belirtti. Şişman, çaylarını daha rahat satabilmek için erken kesmeye başladıklarını ve çayın fiyatının 20 liradan aşağı olmaması gerektiğini ifade etti.

Diğer bir çay üreticisi Emirhan Şişman, çay sezonunun güzel geçeceğine inandığını ve ailecek topladıkları çayla birlikte güzel bir zaman geçireceklerini dile getirdi.

Nurcan Şişman ise çaylarını işçi almadan kendilerinin topladıklarını söyledi ve bu yılki çay sezonunun şenlik içinde geçeceğine inandığını ifade etti.

KAYNAK/İHA

Editör: Birol Sancak