Yoğun İlgi ve Ziyaretçi Akını

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek, Türkiye'nin ise ikinci uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum, yaklaşık 4 ayda 29 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bu ziyaretçilerin 19 bini ise öğrencilerden oluşuyor.

Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı

Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Bilim merkezi, özellikle öğrencilere uzay ve havacılık konularında eğitici etkinlikler sunuyor. Hafta içi eğitimlerin yanı sıra hafta sonları da veli-çocuk atölyeleri ve kulüp etkinlikleri düzenleniyor.

Uzun Dönemli Eğitim Fırsatı

Genel Koordinatör Erkut Kalkavan, bilim merkezinde öğrencilere 36 aylık bir eğitim programı sunacaklarını belirtti. Bu program kapsamında öğrencilerin havacılık, uzay, teknoloji, doğa bilimleri, tasarım ve matematik alanlarında gelişim göstereceği vurgulandı.

Haziran Ayına Kadar Dolu Dolu Randevular

Öğrenci gruplarının yoğun ilgisi nedeniyle bilim merkezi randevularının Haziran ayına kadar dolu olduğu açıklandı. Okulların, ziyaret için 'bilimtrabzon.org' adresinden randevu alabileceği belirtildi.

Geleceğin Astronotları Bilim Merkezinde

Ziyaret eden öğrenciler arasında astronot olma hayali kuranlar da bulunuyor. Öğrenciler, burada eğlenceli ve öğretici etkinliklerle uzayı keşfederken, geleceğin astronotları olma yolunda ilerliyorlar.





Muhabir: AYŞE SANCAK