Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

Özellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve adaçayı gibi bitki çayları tercih ediliyor. Aktarlar, kış aylarında bitki çaylarına olan ilginin arttığını vurguluyor.

Aktar Osman Gündoğdu, kış aylarında insanların genellikle ıhlamur, adaçayı, zencefil, ve zerdeçal gibi bitki çaylarına yönelerek şifa aradığını belirtiyor. Bitki çaylarının şifalı olduğu bilinciyle vatandaşların aktarlara başvurduğunu ifade ediyor.

Soğuk algınlığına karşı önerdiği kış çayının içeriğinde zerdeçal, zencefil, havlucan, tarçın, kuşburnu, papatya, ebegümeci, zeytinyağı yaprağı, portakal ve limon kabuğu gibi çeşitli malzemelerin bulunduğunu açıklıyor.

Ihlamur tüketenlere ise ıhlamurun uzun süre demlenmemesi gerektiğini hatırlatıyor. Normal bir demleme süresi ve kısa süre içerisinde tüketilmesinin daha etkili olacağını belirtiyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak