Yerel Seçimler sonrası dolar kuru, adım adım yükselişini sürdürüyor. 32 TL seviyesini aşan dolar/TL kurundaki artış, ekonomi çevrelerinde tedirginlik yaratıyor. Peki, dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in son açıklamaları dikkat çekiyor.

Dolar borcu olanlar için Selçuk Geçer'den önemli uyarılar geldi. Bayram tatiline rağmen 32 Türk Lirası'nın üzerinde bir dolar fiyatlanması bekleniyor. Geçer, kur korumalı mevduat sistemi baskısıyla birlikte doların yükselebileceğini belirtirken, "Dolar yarın karşınıza roket gibi çıkar, füze gibi çıkar. Arkadaşlar, bir anda fırlar gider, neye uğradığınızı şaşırırsınız" şeklinde uyarılarda bulundu.

Dolar 1480041

Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Selçuk Geçer'in tahminlerine göre, doların 32 TL'nin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Ayrıca, Merkez Bankası'nın 2024 sonu dolar beklentisi 40 lira olarak belirtilse de, Geçer'in değerlendirmeleri daha yüksek seviyelerin de mümkün olduğunu işaret ediyor.

Geçer, doların yanı sıra gram altının da yükselmeye devam edeceğini ifade ederken, Euro ve Sterlin gibi döviz kurlarının da sabit kalmayacağını ve artış eğiliminde olacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ