48 yıl sonra aynı masada

1977–1979 yılları arasında İzmir 57. Topçu Tugayı Özel Tabur Telli Muhabere Bölüğünde görev yapan asker arkadaşları, 48 yılın ardından Trabzon’da yeniden bir araya geldi.

Topçu Çavuşlar; Muzaffer Yılmaz, Yusuf Karagöz, Fikret Aydoğan, Resul Ayaloğlu, İhsan Çakıroğlu, Abidin Sever, Musa Turan ve Davut Kurt, yıllar öncesinden kalan dostluklarını bu kez Ortahisar Öğretmenevinde tazeledi.

Askerlik anıları yeniden canlandı

Buluşmada hem eski günler yad edildi hem de ailelerle birlikte keyifli vakit geçirildi. Birlikte geçirilen askerlik günlerinin ardından kopmayan bağ, gerçek dostluğun sembolü olarak bir kez daha gözler önüne serildi.

Grup, daha önce de farklı illerde bir araya gelmişti:

2014 ve 2015’te Ankara,

2016’da Trabzon-Uzungöl ve Konya,

2017’de İzmir,

2018’de Çankırı,

2023’te Karaman,

2024’te Kocaeli.

Son buluşmalarını ise 2025’te Trabzon’da gerçekleştirerek özlemlerini giderdiler.

Kaçkar Dağları’nda Mahsur Kalan Polonyalı Dağcılar 11 Saatlik Operasyonla Kurtarıldı; İşte O Görüntüler
Kaçkar Dağları’nda Mahsur Kalan Polonyalı Dağcılar 11 Saatlik Operasyonla Kurtarıldı; İşte O Görüntüler
İçeriği Görüntüle

“Dostluk kolay kurulmaz, kolay da unutulmaz”

Etkinlik sonunda çavuşlar, yıllara meydan okuyan arkadaşlıklarını şu sözlerle dile getirdi:

“Dostluk kolay kurulmaz, kolay da unutulmaz. 48 yıl sonra bile aynı masada oturabiliyorsak bu kardeşliğin, vefanın ve samimiyetin en güzel göstergesidir.”

Eşleriyle birlikte düzenledikleri bu özel buluşma, asker arkadaşlığının ve vatan görevinin ardından kurulan bağların ne denli güçlü olduğunun bir örneği oldu.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT