Polis Şefi Rob Papworth, cumartesi günü saat 20.00 civarında bir kadına bir aracın çarptığı ihbarı üzerine acil servisin olay yerine çağrıldığını belirtti.

Kaza sonucu ciddi şekilde yaralanan ve hastaneye kaldırılan kadının kimliği daha sonra Jason Hoskins olduğu tespit edildi. Ne yazık ki, Hoskins, Royal Adelaide Hastanesine götürüldükten sonra yaşamını yitirdi.

Jason Hoskins, kariyeri boyunca birçok başarı elde etmiş bir bisikletçiydi. 2015 Dünya Şampiyonası'nda takım takip yarışında altın madalya kazandı ve 2012 Londra ve 2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyatları'nda Avustralya takımının bir üyesi olarak yer aldı. Eşi Dennis ise 2010 ve 2011 Dünya Şampiyonaları'nda takım takip yarışlarında altın madalyalar kazandı ve 2018 ve 2019'da dünya zamana karşı şampiyonu oldu. Dennis ayrıca 2012 Londra Olimpiyatları'nda takım takipte gümüş, 2020 Tokyo Oyunları'nda yol zamana karşı yarışında bronz madalya kazandı. Ayrıca Tour de France, Giro d'Italia ve İspanya Vuelta gibi önemli bisiklet yarışlarında etap birincilikleri bulunuyor. Jason Hoskins'in ani ölümü, spor dünyasında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.
HBRTURK

Editör: Ayşe Sancak