Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iş insanı ve müze kurucusu Dursun Ali İnan için düzenlenen Vefa Gecesi programına katıldı. 

Başkan Genç, İnan'ın doğduğu topraklara olan vefasını vurgulayarak, "Dursun Ali İnan, doğduğu yerde belki daha çok para kazanma imkanı olmasına rağmen doğduğu yere, doğduğu topraklara vefanın örneğini göstererek gelip yatırım yapan bir insana biz de bu akşam bir vefa örneği gösteriyoruz." dedi. Başkan Genç, vefa duygusunun insanlık için önemli bir değer olduğunu belirterek, "Bu örneği hayata geçiriyoruz. Çünkü bu şehir değerleriyle beraber değerlidir." ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Yeşilköy Mahallesine Yeni Muhtarlık Ofisi

Programda konuşan diğer katılımcılar da Dursun Ali İnan'ın Uzungöl'ü turizmde marka haline getirme çabalarını ve başarılarını takdirle karşıladılar. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İnan'ın Uzungöl'e yaptığı katkıları vurgulayarak, "Dursun Ali ağabeyin Uzungöl’ü tırnaklarıyla kazıyarak nasıl marka haline getirdiğini özellikle dinliyoruz." dedi.

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı ise, İnan'ın Uzungöl'e olan katkılarını takdirle anlatarak, "Ülkemizin cennet köşesi Uzungöl’ü dünya markası haline getiren Sayın Dursun Ali İnan için düzenlediğimiz bu özel programa üniversite olarak ev sahipliği yapmak bizler için ayrı birer gurur." şeklinde konuştu.

Programın sonunda Başkan Genç, Dursun Ali İnan'a olan minnettarlığını ifade eden bir plaket takdim etti ve katılımcılar, İnan'ın hayatını ve çalışmalarını anlatan bir belgesel film izlediler. Ardından, İnan'ın ailesi ve yakınlarının hazırladığı özel bir video gösterimi ve katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaştığı bir bölüm gerçekleşti. Bu anlamlı etkinlik, Dursun Ali İnan'ın Trabzon'un marka ismi ve turizm kahramanı olarak anılmasını sağladı.
NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak