Gram altında zirve rakam: Çıkacağı rekor rakamı duyurdu Gram altında zirve rakam: Çıkacağı rekor rakamı duyurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlara yönelik maddi yardımların şartlarını yeniden belirledi. Geliri olmayan ve sosyal güvencesi bulunmayan kişilere yapılacak ödemelerde artış yaşandı, başvurmak yeterli oldu.


Son dönemde yaşanan ekonomik zorluklarla mücadelede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım programlarını belirli şartlara bağladı.

Sosyal güvencesi olmayan ve geliri olmayan kişilere yapılan ödemeler artırıldı. Memur maaşlarının ve asgari ücretin artmasıyla birlikte sosyal yardımlar da artış gösterdi.


7 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Evde bakım parası için belirlenen ödeme miktarı yüzde 49.25 artarak 7.000 TL seviyesine yükseldi. Yaşlılar için ödenen tutar da 3.000 TL seviyelerine çıkarıldı.

Sağlık raporunda başkasının bakımına muhtaç durumda olan kişilere yapılan ödemelerde ise tek başına ihtiyaçları karşılanmayacak durumlar dikkate alındı.

Ödemeler, her ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılırken PTT şubelerinden de alınabilecek. Ödemelerin sıralaması kimlik numarasının son rakamına göre belirlenir.

Başvurular E-Devlet üzerinden yapılabilmekte olup, eksiksiz ve hatasız bilgilerle doldurulan formlar değerlendirilir. Sosyal yardımlar, hane başına ödenirken başvuru formunda maddi durumun kötü olduğu belirtilmelidir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT