Çevre platformu adına Mateoroloji Yüksek Mühendisi  Cemalettin Küçük, “Ülkemizin her yerinde adım adım yayılmaya başlayan sömürge madencilik, Karadeniz’i parça parça kaplamıştır. Trabzon’un ilçelerine ağır bir şekilde çökme söz konusudur” dedi.

BÖLGE TALAN EDİLİYOR

Küçük, “Honefter Yaylası bölgesinde bir maden, Araklı Karadere Ereğli mevkiinde de maden var. Maçka, Akçaabat, Düzköy ve Tonya’nın yaylalarında maden sahası kabul edilmiş. Bölgeye 17 hektar alanı talan etmek istiyorlar. 24 hektarın altında ÇED raporu ruhsatı alarak bölgeye girerek darmaduman ederler. Daha önce örneği Giresun Doğankent’te yaşandı” diye konuştu.

ÇED DOSYASI PAÇAVRADIR

Cemalettin Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: “Honefter Yaylasındaki ÇED tanıtım dosyası ile Araklı’daki ÇED tanıtım dosyası birbirinin bire bir aynısı. Kopyala yapıştır yapıldı. Araklı’da karşılıklı mahallelerdeki 2 ÇED raporu birebir aynı. Bütün bitki örtüsü aynı yapıldı. Uydurma, kopyala yapıştır dosyaları çevre il müdürlüğüne verildi. Çevre il müdürlüğü de raporları okumadan kopyala yapıştır raporla işlem yapıyor. Çevre müdürlüğü suça ortak oluyor. Dosya okunmadan, evraklara bakılmadan, bilimsel bir çalışma yapılmadan başka yerde neler yapılır. İnsan canı bu kadar mı basittir. Ciddiye alınmaz. Lahana satıp, tereyağı ile çocuk okutan annelerimizi yerinden yurdundan edecek misiniz? Gerçek anlamda raporlar yazılsa orada madencilik yapılamaz. Kazma vurulamaz. İnsanları oradan atmak için böyle yapıyorlar. ÇED raporu tanıtım dosyası denilen dosya paçavradır. Bilimsellikle ilgisi yoktur. Bölgeyi istila etmek için çevre müdürlüğüne verilmiştir. Bu 4 proje iptal edilmelidir.”
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT