Kulüpler ayağa kalktı!

Trabzonspor, Eray Cömert'i Kadrosuna Katmak İçin Girişimde Bulunuyor Trabzonspor, Eray Cömert'i Kadrosuna Katmak İçin Girişimde Bulunuyor

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart Pazar günü oynanan derbi sonrası yaşanan olayların ardından disiplin sevkleri halen daha yapılamadı. Dün toplanan Kulüpler Birliği Vakfı da TFF yönetiminin istifa etmesi ya da görevden alınması yönünde çalışma başlatılması adına görüş birliğine vardı. 

Toplantı sonrası konu hakkında açıklama yapan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası için deklarasyon yayımlanması yönünde öneride bulunduğunu söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak’taki ofisinde düzenlenen toplantının ardından konuşan Sarıalioğlu, “Toplantıda benim önerim oldu. Buraya katılan tüm kulüpler olarak, 'federasyon başkanının istifası veya görevden alınması yönünde deklarasyon yayımlayalım' diye. Düşünme aşamasında. İstifa etmesin veya görevden alınmasın diyen hiçbir kulübümüz olmadı. İstifa etmemesi yönünde olumsuz görüş veren kulübümüz olmadı” şeklinde konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifa eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da istifasının kabul edilmediği görüşmeyle ilgili de konuşan İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor’un da toplantıya ulaştığını söyledi. Sarıalioğlu, “Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Bey de ulaştı. O da Ali Başkanın görevi süresince devam etmesi için olumlu yönde yanıt verdi” diye konuştu.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da Türk futbolunda değişimin zamanın geldiğini savundu. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Yıldırım, “Toplantıda konuşulan konulardan birisi de TFF'nin artık görevini yapamadığıyla ilgiliydi. Değişim zamanı geldi. Bugün mü, sezon sonu mu olur, o konuşulur. Bizi dinleyen bir federasyon istiyoruz” dedi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN