Ya istiklal ya ölüm düşüncesiyle Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı Anadolu’nun kurtuluş mücadelesinin başladığı 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden tam 105 yıl geçti. 1919’un 19 Mayıs’ında özgürlük, bağımsızlık ve aydınlık yarınlar için yakılan meşalenin rehberliğinde, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak hedefi ile çıkılan yol, bugün laiklik ve aydınlanma değerlerinin dışlandığı siyasal islamcı, otoriter, baskıcı bir rejimin tesisi noktasına gelmiş bulunmaktadır.

Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

105 yıl sonra bugünü, sadece tarihsel önemi ile hatırlayıp kutlamak yetmez. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu güncel sorunlar karşısında mutlak sorumluluk almak gerekir. Bugün eğitim sistemi bilimsellik ve laiklik ilkesinden uzaklaşmış; nitelikli eğitim parası olanın kullanabildiği bir ayrıcalık haline gelmiş, tarikat ve cemaatler eğitimde kök salmış, MESEM adı altında çocuk işçiliği ile emek sömürüsü can kayıplarına varan sonuçlar üretmiş, işsizlik dayanılmaz boyutlara vararak gençleri umutsuzluğa ve çareyi yurtdışında arar hale sürüklemiştir.

Eğitim-Sen olarak bu ağır tablo karşısında; laik, bilimsel, demokratik, parasız eğitim ve tam bağımsız, laik, eşit, özgür bir ülke mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğimizi bildiriyor, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Editör: Birol Sancak