B sınıfı ehliyet sahipleri için önemli bir uyarı geldi. 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, ciddi para cezalarıyla karşılaşabilirler. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, ehliyetini yenilemeyen sürücüler 12 bin 978 TL'lik bir ceza ile karşı karşıya kalabilirler. Ancak bu cezadan kaçınmak için son tarih olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç

Ehliyet yenileme işlemleri de yine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecektir. Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler arasında kimlik kartı veya pasaport, güncel biometrik fotoğraf, geçerli bir sağlık raporu, mevcut ehliyet, adli sicil kaydı ve kan grubu belgesi bulunmaktadır. Randevu alındıktan sonra ilgili kuruma başvurularak bu belgelerle ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecektir.

Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı da hatırlatılmıştır.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıklamıştı. Ancak belirtilen süre içerisinde ehliyetini yenilemeyenlerin cezai işlemle karşılaşacakları unutulmamalıdır. Ehliyet sahiplerinin bu uyarıya dikkat etmeleri ve gerekli işlemleri zamanında yapmaları önemlidir.

Muhabir: AYŞE SANCAK