Vatandaşları tedavi gördüğü hastaneden alarak oy kullanacakları sandıklara kadar götüren ekipler, oylarını kullandıktan sonra yeniden hastaneye götürdü. Sağlık Müdürlüğünün yaptığı hizmet memnuniyetle karşılandı.

BİRİNCİ’DEN ANLAMLI PAYLAŞIM

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon eski il başkanlarından ve milletvekili adayı Nihat Birinci, yerel seçimlerin ardından sosyal medya hesabından anlamlı paylaşım yaptı. Birinci’nin paylaşımı çok sayıda da yorum aldı. Birinci, ‘“Türk seçmeni; ''cebime dokunma, yakarım..'' dedi’ paylaşımı ile sosyal medyada gündem oldu.

SUİÇMEZ UYUMADI

CHP Trabzon milletvekili Av. Sibel Suiçmez bir grup avukat ile Vakfıkebir adliyesinde sabaha kadar CHP’nin Çarşıbaşı belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Haydar Çoban’ın belediye başkanlığı kazanabilmesi için yeniden sayılarak tescil edilmesini bekledi.

KALYONCU TEŞEKKÜR ETTİ

CHP’den Akçaabat Belediye Başkanlığına aday olan ancak kazanamayan Osman Kalyoncu ilçe halkına teşekkür etti. Kalyoncu, “Biz değişimden yana olanlarla plan, projelerimiz ile yürüyelim dedik tercih edilmedik partimize oy veren, vermeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

MAHALLESİNİ GÖZETTİ MAHALLELİ SAHİP ÇIKTI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, göreve geldiği 2019 yılından itibaren mahallesinde önceliği garibanlara verdi. Mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri sürekli gözetti, yanlarında oldu. Sert, 2024 seçimlerinde farkla seçimi kazandı. Kadir Sert kullanılan bin 500 oyun 875’ini alarak muhtar seçilirken, rakipleri Erol Akbulut 540 oy, Cemile Keskin 75 oy, Arif Şeremit ise 11 oy alabildi.

Kalkınma Yolunu Ele Aldı Kalkınma Yolunu Ele Aldı

YENİ DÖNEM, YENİ TÜRKİYE HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Soğuksu Mahalle Muhtarı Bekir Aktürk, seçimleri kazandıktan sonra açıklama yaptı. Aktürk, ““Yerel Yönetimler Seçimi”ni huzur , güven ve adil bir ortamda gerçekleştirerek bir demokratik sürecimizi daha tamamlamış olduk. Hepimizin mücadelesi güzel Vatan’ımıza hizmet etmek içindi. Bu seçim süreci içerisinde her konuda yanımda olan, destek veren, uzakta olup telefonlarda arayan varlığını, güvenini hissettiren herkese sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. İnsan verdiği mücadelenin, çalışmanın, verilen emeğin karşılığını görmekten ayrı bir gurur duyuyor.

Bu takdir bana daha da fazlasını yapmam gereği duygusunu yaşatıyor. Başta camiam ve tüm seçmenlerim olarak bana duyduğunuz güvene bu güne kadar hem temsiliyette, hem adil yaklaşımda, şehrimizde ve ülke genelinde layık olmaya çalıştım, bundan sonra da aynı şevk ve ilhamla çalışacağım. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarla sizlerin takdirine sundum. Güzel günler, nice güzel başarılarda var olmak dileğiyle seçim sonuçlarının yeni dönemimizin Vatanımıza, Milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bu seçimin galiplerine başarılar diliyorum. Hep inandık ki sadece birlikte var olabiliriz. Ve bu seçimde de öyle olduk. İyi ki hep birlikte varız” dedi.

ŞEHRE HAYIRLI OLSUN

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya, Mahalli İdareler Genel Seçimi dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.  Dursun Ali Sakarya mesajında, “Ülkemizin demokrasi kültürüne yakışır, büyük bir sorumluluk ve olgunluk çerçevesinde sandık başına gittik.  Resmi olmayan sonuçlara göre; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ahmet Metin Genç’i, şehrimizin merkez ilçesi Ortahisar’da Belediye Başkanı seçilen Sayın Ahmet Kaya’yı, güzel ilçemiz Arsin’de Belediye Başkanı seçilen Sayın Hamza Bilgin’i tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bunun yanı sıra şehrimizin diğer ilçelerinde göreve gelen tüm Belediye Başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi de tebrik ediyor, başarılar diliyorum.  Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak şahsım ve Yönetim Kurulu Üyelerim adına bu sonuçların bir kez daha ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMEL TAŞLARINDAN”

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Artvin Merkez köy ve mahalle muhtarları ile iftar programında bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda Valimiz Cengiz Ünsal bir konuşma yaptı.

Muhtarlara görev süreleri boyunca hizmetleri için teşekkür eden Vali Cengiz Ünsal yaptığı konuşmasında; “Muhtarlık müessesesi, toplumumuz için büyük öneme sahip olan bir kurumdur. Köklü geçmişi 1829 yılına dayanan bu müessese, tarih boyunca milletimizin içinde özel bir yer edinmiş ve kültürümüzün temel taşlarından biri olmuştur. Muhtarlarımız yerel demokrasinin en eski örneği olarak devletimizin her köşesinde vatandaşlarımızın sesi ve temsilcisi konumundadırlar. Devletimizin kurumları arasında önemli bir yer tutan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını anlamak ve çözüme kavuşturmak adına kritik bir role sahiptirler. Muhtarlarımız bulundukları mahalle veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ederler ve halk ile devlet arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle; İlimizde görev yapan tüm muhtarlarımıza, mahalle ve köylerimiz ile güzel Artvin’imize yapmış olduğunuz hizmet ve katkılardan dolayı can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇALIŞMALARI EL ALDILAR

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever Başkanlığında, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

“DEVLETİN DESTEĞİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ”

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından bir değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Ülkemiz demokrasinin vazgeçilmez unsuru bir seçimi daha aklıselim bir tutum ile geride bırakmıştır, mevcut sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim.” dedi. Seçimlerin ardından ülkenin kronikleşen ekonomik sürecine odaklanılması gerektiğine vurgu yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Önümüzde enflasyon ve yapısal reformların hayata geçirilmesi başta olmak üzere yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına planlamalar yapılmalıdır. Bugün işletmelerimizin finansmana erişimde yaşadığı sorunlar, sabit gelirli ve emeklinin yaşadığı sıkıntılar göz ardı edilmeden seçimsiz sürecin maksimum fayda ile geçirilmesi hedeflenmelidir. Bizler iş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinci ve tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama devam edeceğiz ve bu yönde de devletin desteğinin devamını beklemekteyiz.”

Editör: Doğukan ÖZKURT