Ekonomist Serkan Özcan, "kemer sıkma" politikalarının getireceği sosyal faturaya dikkat çekti. Ekonomik düzenlemelerde adaletli bir "bölüşüm politikası"nın önemine işaret eden Özcan, krizin bedelinin farklı kesimler arasında paylaşılması gerektiğini vurguladı. Milletin fakirleşirken zenginleşen kesimlerin yeni dönemdeki yükü paylaşması gerektiğini belirten Özcan, vatandaşın "senin hatalarının bedelini yalnız ben ödemeyeceğim" mesajını dikkate almasını ve ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomist Serkan Özcan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ekonomik sorunlarına dikkat çeken ve iktidara samimi bir çağrıda bulunan bir paylaşım yaptı. Özcan, "Seçim bitti. Millet kararını verdi" diyerek başladığı açıklamasında, ekonomiye odaklanılması gerektiğinin altını çizdi ve "Yoksullaştırılan, hiç hak etmedikleri halde açlıkla terbiye edilen tüm toplum kesimlerinde ciddi bir rahatsızlık vardır!" ifadesini kullandı.

Özcan, uygulanan ekonomi politikalarının gelecekte daha ağır etkilere yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve "Bu nedenle bugün en önemli konu, bu ağır etkileri en aza indirecek ve sosyal istikrarsızlığı yönetebilecek yeni bir 'bölüşüm politikasını' hayata geçirmektir" dedi. Kötü ekonomi yönetiminde bazı kesimlerin zenginleşirken, geniş halk kitlelerinin yoksullaştığını belirten Özcan, yeni dönemde oluşacak ekonomik yükün her kesim tarafından paylaşılması gerektiğini vurguladı.

"Millet Fakirleşenler Zenginleşenler Yüke Ortak Olmalı"

Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor

Özcan, "Üç haneli enflasyonda %10-15 ile kamu bankalarından kredi kullananlar, KÖİ müteahhitleri, sayısız devlet ihalesi alan şirketler, abartılı imar rantına taraf olanlar vs. Kısacası kötü ekonomi yönetiminde millet fakirleşirken zenginleşenler! Bunların hepsinin yeni dönemde oluşacak yüke ortak edilmesi gerekir!" şeklinde konuştu.

Ünlü ekonomist, milletin "senin hatalarının bedelini yalnız ben ödemeyeceğim" mesajı verdiğini belirtti ve iktidardan, bu mesajı alarak, ekonomik sorunları çözmeye yönelik yeni politikalar üzerinde çalışmalar yapılması çağrısında bulundu.

İşte Özcan'ın o paylaşımı:

İktidara çok samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Seçim bitti. Millet kararını verdi.

Bu kararı olgunlukla karşılamak ve hiç vakit geçirmeden memleketin temel sorunu olan ekonomiye odaklanmak lazım!

Yoksullaştırılan, hiç hak etmedikleri halde açlıkla terbiye edilen tüm toplum kesimlerinde ciddi bir rahatsızlık vardır!

Daha önce defalarca dile getirdiğimiz üzere bugün uygulanmakta olan nispeten rasyonel politikaların önümüzdeki günlerde çok daha ağır etkileri olacaktır!

Bu nedenle bugün en önemli konu, bu ağır etkileri en aza indirecek ve sosyal istikrarsızlığı yönetebilecek yeni bir “bölüşüm politikasını” hayata geçirmektir!

Üç haneli enflasyonda %10-15 ile kamu bankalarından kredi kullananlar, KÖİ müteahhitleri, sayısız devlet ihalesi alan şirketler, abartılı imar rantına taraf olanlar vs.

Kısacası kötü ekonomi yönetiminde millet fakirleşirken zenginleşenler!

Bunların hepsinin yeni dönemde oluşacak yüke ortak edilmesi gerekir!

Ancak bu yapılırsa, millet bu krizi atlatmak için elini taşın altına koyar!

Bu seçimde millet “senin hatalarının bedelini yalnız ben ödemeyeceğim” demiştir!

Dilerim mesaj alınmıştır ve bu meseleyi odağa alan yeni bir politika setine ilişkin hazırlıklar başlamıştır!

Muhabir: AYŞE SANCAK