Toplantıya eski CHP genel başkanları da davet edilmişti, ancak eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. CHP'nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin ise etkinliği izlemek için salonda yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul'un Ekrem İmamoğlu yönetiminde katılımcı ve adil bir şekilde yönetildiğini vurguladı. Ayrıca, hizmetleri engellemeye çalışanlara seslenerek, İstanbulluların bu durumu gördüğünü ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında, Türkiye'deki siyasi gelişmelere ve anayasa tartışmalarına dikkat çekti. Özel, anayasa konusundaki tartışmaların kişisel kini ve Gezi davası üzerinden geliştiğini belirtti. Ayrıca, adaletin ve demokrasinin önemine vurgu yaparak, İstanbulluların taleplerine değindi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması sırasında ise İmamoğlu, İstanbul'a hizmetlerini ve başarılarını anlattı. Belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra gerçekleştirdikleri projeleri ve hizmetleri ulaşım, altyapı, sosyal yardımlar, çevre, afet yönetimi gibi beş ana başlık altında özetledi. Ayrıca, İmamoğlu'nun, seçim kampanyası sırasında giymediği ceketi de göstererek, "Türkiye'de iktidar olana kadar giymeyeceğiz" dedi.

İmamoğlu, İstanbul'un önemini vurgulayarak, İstanbul Modeli adını verdikleri kamucu, halkçı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bir şehir planladıklarını ve bu modeli devam ettireceklerini belirtti. İstanbul'a hizmette "tam yol ileri" dedi ve bu hedefler doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

Son olarak, İmamoğlu, İstanbul'un geleceği için her siyasi görüşten İstanbulluları liyakati ve şehrin ilerlemesini sağlayacak ekibi seçmeye davet etti ve "Her şey çok güzel olacak" sözleriyle konuşmasını tamamladı. İstanbul'un geleceğini planlamak ve şehre hizmet etmek için kararlı olduklarını vurguladı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT