İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Kurultay Öncesinde Son Konuşmasını Yaptı İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Kurultay Öncesinde Son Konuşmasını Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu seçim benim son seçimim" açıklamasına karşı sert bir tepki gösterdi. Erdoğan'ın bu sözleri, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde yapılan konuşmada gündeme gelmişti.

İmamoğlu, Pendik'te yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın açıklamasını değerlendirerek, "Seni gidi seni… Bu millet bunu yer öyle mi? Yemez" ifadelerini kullandı. Kendi konuşmasında ise İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik şu sözleri sarf etti:

“Bak bak bak bak bak bak… Hani birkaç hafta önce efelik yapıyordun, hani ‘Oy verirsen hizmet getiririm, vermezsen getirmem’ diyordun. Tehditten nereye geldik. ‘Lütfen’e geldik ‘lütfen.’ Seni gidi seni, bu millet bunu yer öyle mi? Yemez. Yahu, siz daha yeni cumhurbaşkanı seçilmediniz mi? Bu millet daha yeni size oy vermedi mi? Daha dört yıl göreviniz yok mu? 10 ay bitti ben hatırlatayım. Bu belediye başkanının seçimi, bu İstanbul’un seçimi. Rakibimiz kim biz karıştırmaya başladık. Başka yere aday oldu da haberimiz mi yok?”

Muhabir: AYŞE SANCAK