Dolar ve euro kuru, yatırımcılar için giderek artan bir endişe kaynağı haline gelirken, ünlü ekonomistin yaptığı açıklamalar gündemi sarsıyor. İşte detaylar:

Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor? Altın Piyasasında Beklenen FED Faiz Kararı: Uzmanlar Ne Diyor?

Hafta Sonuna Euro ve Dolarında Düşüş

Dolar ve euro kurundaki artışlar yakından takip ediliyor. Hafta sonuna girişte 32,2190 TL seviyelerinden başlayan dolar kuru, yeni günde %0,10'luk bir düşüşle değer kaybetti. Doların serbest piyasada alış fiyatı 32,0977 TL, satış fiyatı ise 32,1334 TL olarak görülüyor. Euro kurundaki düşüş ise dolara kıyasla daha hızlı gerçekleşti. Hafta sonuna 35,1450 seviyelerinden giren euro, %0,25 oranında bir değer kaybı yaşadı. Euro'nun alış fiyatı 34,9064 TL, satış fiyatı ise 35,1060 TL olarak belirlendi.

Finansal OHAL Uygulaması Başladı

Piyasalardaki gerilemelerin ardından ünlü ekonomist Barış Soydan, OHAL açıklaması yaptı. Merkez Bankası'nın rezerv satışı gerçekleştirdiğini belirten Soydan, bu miktarın 20 milyar dolar civarında olduğunu vurguladı. Doların kontrol altına alınması için yapılan bu uygulamaya, "Finansal OHAL uygulaması başladı" yorumunu yaptı.

Yıl Sonu Dolar Tahmini

Geçmiş dönemlerde rafa kaldırılan Uzlaşmalı Mevduat Döviz Satışları, bu dönemde yeniden gündeme geldi. Ekonomist Barış Soydan'a göre, bu bir finansal OHAL uygulaması olarak değerlendiriliyor. Dolar talebinin artmasıyla birlikte Merkez Bankası vadeli döviz satışları gerçekleştirdi. Soydan, sadece 10 günde 2.8 milyar dolarlık TL Uzlaşmalı Vadeli Döviz satışının yapıldığını ifade etti. Rezervlerdeki azalmanın kapatılması için yapılan bu adım, dolar kurunun yıl sonunda 40,53 olması bekleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU