Kamu Bankalarında Zamlı Promosyon Ödemeleri Başladı, Detaylar Burada!

Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, çift maaş alanları ilgilendiren 'çift promosyon'a yönelik detayları açıkladı. Yılmaz'a göre, başvuru için belirli bir süre sınırlaması bulunmuyor. Emekliler istedikleri zaman başvuruda bulunarak 3 yıllık anlaşma yapabilirler. Ayrıca takip eden aylarda da başvuru yapmak mümkün.

Güncelleme ile ilgili devam eden bir sözleşmesi olanlar için Yılmaz, şubeye gitmenin daha sağlıklı olacağını belirtiyor. Ancak ATM, SMS, telefon veya e-Devlet üzerinden de promosyon sözleşmesinin güncellenebileceğini ekliyor.

Emekli maaşı alanların promosyon tutarı, aldıkları emekli maaşına göre belirleniyor. Dul ve yetim maaşı alanların promosyon ödemeleri 5.000 TL'den başlayıp 12.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Çift maaş alanlar ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon ödemeleri alabilirler. Bu durumda, eşten dul aylığı, anne veya babadan yetim aylığı alanlar her bir maaş için ayrı promosyon alabilirler.

Promosyon anlaşması olan bir emeklinin sözleşmesini yenilemesi durumunda ise Yılmaz'a göre ödeme hesaplanabilir. Örneğin, 3 yıllık bir sözleşme için ödenen promosyonun kalan süreye göre cayma bedeli hesaplanarak iade edilebilir.

Emekli aylığı alanlar, promosyon ödemeleri ve sözleşme detayları konusunda bilgi sahibi olmak için bankalarıyla iletişime geçebilirler.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN