2024 maaş zamlarının beklentileri karşılayamaması ve bayram ikramiyelerinde yaşanan hayal kırıklığı sonrasında, emeklilerin umutları bir hayli azalmıştı. Ancak, emeklilere yönelik beklenmedik bir gelişme yaşandı ve umutlar yeniden yeşermeye başladı.

Seçim havasının iyice ısınmasıyla birlikte, emekli vatandaşların yüzlerini güldürecek büyük bir müjde kulislerden sızmış durumda. Siyasette ve meydanlarda en çok konuşulan konuların başında emekli maaşları geliyor. AK Parti'nin sinyalleri ve siyasetçilerin vaatleriyle birlikte, emeklilerin umudu artık daha da yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarının yetersiz olduğuna dair açıklamaları ve AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun iyileştirici adımlardan bahsetmesi, beklentileri daha da artırmıştı. Bu noktada, SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın yaptığı açıklama ise adeta bir bomba etkisi yarattı.

TARİH VERİLEREK MÜJDELENDİ

316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı 316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı

TGRT Haber'in 'Bi Bakalım' programında dikkatleri üzerine çeken Karakaş, emeklilere seçim öncesi düşünülen ve kulislerde konuşulan seyyanen zam miktarını tarih vererek açıkladı. Merakla beklenen rakam ise oldukça dikkat çekiciydi: Tam 5000 TL!

"Karamsarlık bize uzak" diyen Karakaş, temmuz ayından beri dile getirdiği seyyanen zam beklentisini bir kez daha vurguladı. Emeklilerin hak ettiği iyileştirmenin artık gerçekleşeceğini belirten Karakaş, bu sevindirici haberi emeklilere duyurdu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU