1. Süreç Nasıl İlerleyecek? Meclis'te görüşülecek olan 8. yargı paketine eklenen düzenleme, kabul edilerek yasalaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

  2. Ödemeler Kimleri Kapsıyor? SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlar bayram ikramiyesinden yararlanacak. Ayrıca, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ödemeden faydalanacak.

  3. Dul ve Yetimlere Ne Verilecek? İkramiye ödemesi dosya bazında yapılacak. Her dosya için 3.000 TL ikramiye verilecek. Dul ve yetim aylığı alanlar, aylık oranlarına göre ikramiyelerini alacaklar.

    Elinde olanlar dikkat: Gram altında bundan sonra zorunlu olacak Elinde olanlar dikkat: Gram altında bundan sonra zorunlu olacak
  4. Sürekli İş Göremezlik Ödeneği Alanlar Ne Kadar Alacak? Sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan derece oranında bayram ikramiyesi ödenecek. Meslekte kazanma gücü kaybı oranına göre farklı miktarlarda ikramiye alınacak.

  5. 2 Aylık Alana Ne Verilecek? İki dosyadan aylık alanlar, hangi dosyada aylık oranı daha yüksekse o dosya baz alınarak ödeme alacaklar.

  6. Kimler Bu Yıl Çift İkramiye Alacak? Bayram ayında aylık alanlar bu yıl çift ikramiye alacaklar. Bu nedenle, 31 Mart'a kadar başvuranlar Ramazan Bayramı'nda çift ikramiye alabilecekler.

  7. Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak? Ramazan Bayramı öncesinde, büyük ihtimalle 1-9 Nisan arasında ödeme yapılacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise Haziran ayının ortalarında ödenecek.

  8. Başvuru Gerekli mi? Hayır, ikramiye ödemeleri için herhangi bir başvuru gerekmiyor. SGK ikramiyeleri otomatik olarak ödeyecek.

  9. Kesinti Yapılabilir mi? İkramiye ödemelerinden kesinti yapılamıyor ve ödemeler haczedilemiyor.

Bu önemli düzenleme ile birlikte, emeklilerin maddi açıdan rahatlaması ve bayramlarda ekonomik olarak güçlenmesi hedefleniyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT