Dolar Sahiplerine Uyarı: Merkez Bankası'nın Hamlesi! Dolar Sahiplerine Uyarı: Merkez Bankası'nın Hamlesi!
  1. Ek Ödeme Listesi Açıklandı: Emeklilere yapılacak ek ödemeler için 5.250 TL'lik bir liste belirlendi. Bu ödeme, %4 vergi iadesi ile en düşük maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 12-29 Şubat tarihleri arasında 2'si 1 arada maaş şeklinde sunulacak.

  2. Yeni Düzenlemeler Geliyor: Emeklilerin ikramiyelerinin artırılması yönünde çalışmalar başlatıldı. Bununla birlikte 3600 ek gösterge düzenlemesi, ev kadınlarına sosyal güvence ve prim desteği ile küçük esnaf için Bağ-Kur primlerinin azaltılması gibi yeni düzenlemeler ön plana çıkıyor.

  3. İkramiye ve Promosyonlar: Bu yıl emekliler arasına 400 bin EYT'linin daha katılması bekleniyor. Mart sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar çift ikramiye alabilecekler. Ayrıca bayram ikramiyelerinde artış bekleniyor ve tutarın geçen yıla göre %49.25 ile %150 arasında artması tahmin ediliyor.

  4. Promosyon Tutarları Değişiyor: Emeklilere, dul ve yetimlere yönelik banka promosyonlarında fırsatlar genişliyor. Promosyon tutarı 15 bin liraya kadar çıktı ve bazı bankalar koşulsuz, bazıları ise belirli şartlarla tutarı artırıyor. Ayrıca, taban aylığın 10 bin lira olmasıyla tüm emekliler en üst dilimden promosyon alma imkanına kavuştu.

  5. Geri Sayım Başladı: Temmuz zammı için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ilk enflasyon verisi olan Ocak ayı enflasyonu %6.70 olarak gerçekleşti ve geriye 5 enflasyon verisi daha kaldı. Memurlar ve memur emeklileri yılın ikinci zam oranını 3 Temmuz'da öğrenecekler.

Emeklilere yönelik yapılan düzenlemeler ve ek ödemeler, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik adımlar olarak görülüyor. Bu yenilikler, emeklilerin maddi açıdan daha güvende ve rahat olmalarını sağlayacak.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT