Özel ve Kamu Bankalarından Emeklilere Özel Yeni Promosyonlar: Başvuru Şartları ve Detaylar

Emekliler ve dul-yetimler için ödenen promosyon tutarlarına ilişkin detaylar belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre, emeklilerin promosyon tutarları 8 bin ile 12 bin lira arasında değişirken, dul ve yetimlere ise 5 bin lira ödeme yapılacak.

Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var

Kamu bankaları, emeklilerin başvurularını almaya başladı ve güncellenen promosyon tutarlarına ilişkin bilgilendirmeler yapıyor. Özel bankalar da kampanyalara katılmaya başladı. Önümüzdeki dönemde promosyonlarda nelerin beklenildiği merak konusu.

Promosyon tutarları, emeklilerin maaşlarına göre belirleniyor. Örneğin, maaşı 10 bin liraya kadar olanlar 5 bin lira, 10 bin ila 15 bin lira arasında olanlar 8 bin lira, 15 bin ila 20 bin lira arasında olanlar 10 bin lira, 20 bin lira ve üzerinde olanlar ise 12 bin lira promosyon alacaklar.

Birden fazla maaş alanlar için promosyon tutarı, toplam maaş tutarına göre hesaplanacak. Örneğin, birden fazla maaş alan bir kişi, toplam maaşlarının belirli bir dilimine göre promosyon alacak.

Promosyonlardan yararlanmak için 3 yıllık bir taahhüt vermek yeterli. Başka bir şart aranmıyor ve güncelleme için banka şubelerine gitmek gerekmiyor. Başvurular, bankaların şubeleri, mobil uygulamaları, internet şubeleri, ATM'leri, Müşteri İletişim Merkezleri ve hatta SMS yoluyla yapılabilir.

Özel bankalardan da güncelleme adımları gelmeye başladı. Denizbank, kamu bankalarıyla aynı promosyon tutarlarını benimseyerek ilk adımı attı. Diğer özel bankaların da benzer adımlar atmaları ve rekabetle daha büyük avantajlar sunmaları bekleniyor.

Emekliler ve dul-yetimler, kendi bankalarının promosyon tutarlarını bekleyerek güncelleyebilecekleri gibi, ödeme imkanlarını artırma fırsatı varsa da banka değişikliği yapabilirler.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU