EYT'lilerin Dikkatine! Dilekçe Verme Süresi Belli Oldu

Henüz emekli olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanabilmesi için belirli bir süre içinde dilekçe vermeleri gerekiyor. En geç 31 Mart 2024'e kadar emeklilik dilekçesini SGK'ya verenler, ikramiyeden yararlanabilecekler.

Ödeme Tarihleri ve Planlaması

Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu nedenle 3 bin TL'lik ikramiyenin 1-9 Nisan arasında, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 10-15 Haziran arasında ödenmesi planlanıyor. Emeklilerin bu tarihlerde hesaplarını kontrol etmeleri önem arz ediyor.

Dul ve Yetim Aylığı Alanların Durumu

Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyesinden hak ediş oranları kadar faydalanacaklar. Hakediş oranı yüzde 75 olanlar 2 bin 250 TL, yüzde 50 olanlar bin 500 TL, yüzde 25 olanlar ise 750 TL ikramiye alacaklar. Bu detayların göz önünde bulundurulması önemlidir.

Dikkat ve Takip Gerekiyor

Boşuna ödemeyin: Bu borçların yakında silineceği açıklandı Boşuna ödemeyin: Bu borçların yakında silineceği açıklandı

Emeklilerin, özellikle EYT'lilerin dilekçe verme süresi ve ikramiye ödeme tarihlerini takip etmeleri büyük önem taşıyor. Bu detaylara dikkat edilerek, bayram ikramiyesinden tam olarak yararlanılabilir ve gereken süreçler eksiksiz tamamlanabilir.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT