Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilere çifte ikramiye müjdesi, maddi olarak zorlu geçen günleri bir nebze olsun hafifletecek. Devlet ve yerel yönetimlerin sağladığı ikramiyeler, emeklilerin bayram öncesi maddi açıdan rahatlamalarına ve bayram coşkusunu daha da artırmalarına yardımcı olacak.

Emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında enflasyona göre artış yapılacağı duyuruldu. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri altı aylık enflasyon oranında zam alırken, kamu emeklileri ise enflasyon farkını toplu sözleşmeyle alacaklar. Bu zamlar, Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yansıtılacak.

Bayram ikramiyelerinde yaşanan artış, emekliler arasında büyük bir heyecan dalgası yarattı. 2018'den bu yana Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere ve hak sahiplerine yapılan bayram ikramiyesi uygulaması, refahlarını artırmaya devam ediyor.

Başlangıçta 1.000 lira olarak belirlenen ikramiye miktarı, 2021'de 1.100 liraya, 2023'te ise 2.000 liraya yükseldi ve bu yıl yüzde 50'lik bir artışla 3.000 liraya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu Ramazan Bayramı'nda toplam 15,3 milyon emekli ve hak sahibine 41,3 milyar lira ikramiye ödedi.

EMEKLİYE İYİ HABER GELDİ

SGK uzmanı açıkladı: İşte en düşük emekli maaşının zamlı hali SGK uzmanı açıkladı: İşte en düşük emekli maaşının zamlı hali

Ramazan Bayramı ikramiyelerinin hesaplara yatmasının ardından şimdi gözler Kurban Bayramı ikramiyelerine çevrildi. Milyonlarca emekliye, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala güzel bir haber geldi. Bu emeklilere çifte ikramiye yatırılacak.

Kurban Bayramı ikramiyesi ve belediyenin ek ikramiyesi, emekli vatandaşların bayram öncesinde maddi açıdan biraz rahatlamasını sağlayacak.

2 KATI ALACAKLAR

Adana Ceyhan Belediyesi'nin çifte ikramiye müjdesiyle sevinen emekliler, hem devletten hem de belediyeden ikramiye almaya hak kazandı. Emekliler, devlet tarafından verilecek olan 3 bin lira ikramiyeye ek olarak Adana Ceyhan Belediyesi'nden alacakları 5 bin lira ile toplamda 8 bin lira ikramiye almış olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ