Milyonlarca emekli, yeni yıla yeni kazançlarla başladı. Öncelikle, maaşlara yüzde 49.25 zam yapıldı ve taban aylık ödemesi 10 bin liraya yükseltildi. Bunun ardından bayram ikramiyeleri yüzde 50 zamla 3 bin liraya yükseltildi. Emekliler şimdi önce bayram ikramiyelerini alacaklar, ardından ise Temmuz zammından yararlanacaklar.

Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor Bu Fırsat Kaçmaz! Togg, Tüm Modellere Sıfır Faiz Kampanyasıyla Müşterileri Cezbediyor

İlk ikramiye için tarih Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihlerinde ödeneceğini belirtti. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, ödeme günlerini Çalışma Bakanlığı'nın duyuracağı tahsis numaralarına göre alacaklar.

Emekliler, 3 bin lira ikramiye alacaklar. Dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, aylık bağlama oranlarına göre hesaplanan tutarı alacaklar. İki aylığı birden olanlar ise en yüksek ödemeye imkan veren dosya üzerinden ödeme alacaklar. 31 Mart'a kadar aylık başvurusunda bulunanlar, maaşları bağlanır bağlanmaz bu ödemeyi alabilecekler.

İkinci ikramiye, Haziran ayında alınacak. Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Bu tarihten önce, büyük ihtimalle 10-15 Haziran arasında da Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek. 31 Mayıs'a kadar aylık başvurusunda bulunanlar da bu ödemeden yararlanabilecekler.

Temmuz ayı, emekliler için zam ayı olacak. Tüm emeklilerin kök aylıkları artırılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 10 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan kısmı üzerinden fark verilecek. Zam oranları 3 Temmuz'da açıklanacak ve ödemeler aynı ay içinde yapılacak. SSK'lılar 17-26 Temmuz, Bağ-Kur'lular 25-28 Temmuz tarihlerinde zamlı aylıklarını hesaplarında görecekler. Memur emeklileri ise zam farkını alacaklar.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN