Bu artışla birlikte, memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları eşitlendi. Ocak ayında yapılan artışların ardından, şimdi emeklilerin hesaplarına yansıtılan artışlarla birlikte toplamda yüzde 49,25 zam uygulanmış oldu.

Baykar Bayraktar TB2, ASELFLIR-500 ile MAM-L Kullanarak Hedefi Vurdu Baykar Bayraktar TB2, ASELFLIR-500 ile MAM-L Kullanarak Hedefi Vurdu


Emeklilerin şubat maaşlarını almaya hazırlandığı bu günlerde, Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sisteminde yeni maaşları güncelleyerek yayımladı. Böylece emekliler, bu yıl 6 ay boyunca alacakları yüzde 49,25 artırılmış maaşlarını ve yeni ek ödemelerini görebiliyorlar.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şubat ayında yapılan ödemeler, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde gerçekleşiyor. Tahsis numarasına göre, SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaş alırken, Bağ-Kur emeklileri 25'i ile 28'i arasında maaşlarını alıyorlar. Memur emeklileri ise her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyorlar.


Ayrıca, emeklileri kapsayan bayram ikramiyesiyle ilgili de önemli açıklamalar yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması yönünde talep olduğunu belirterek, hükümet olarak bu adımı atmaya hazır olduklarını açıkladı. 2023 yılında 9 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyelerinin 2024 yılında artırılması planlanıyor. Tahminlere göre, 2024 yılında emeklilere verilecek bayram ikramiyesi 3.000 liradan 6.000 liraya kadar çıkabilir.


Emeklilere yapılan bu artışlar ve ödemeler, emeklilerin maddi durumlarını olumlu yönde etkileyecek ve hayat standartlarını artıracak nitelikte.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak