Nisan ayının ilk haftasında, hem emekliler hem de kamu işçileri için sevinç dolu bir dönem başlıyor. Emekliler, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, Ramazan Bayramı ikramiyesini 2-5 Nisan tarihleri arasında alacaklar. Aynı hafta içinde ise kamuda görev yapan 700 bin işçiye de ödeme yapılacak. Kamu işçileri, 5 Nisan'da hesaplarına 13 günlük ikramiye olan ilave tediye miktarını görecekler.

Bayram ikramiyesi dosya bazında verilecek olup, her dosya başına 3 bin lira ödenecek. Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 3 bin lira yatırılacak. Dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar, iş göremezlik derecelerine göre bu ödemeden faydalanacaklar. Aylık oranı yüzde 75 olanlara 2 bin 250, yüzde 50 olanlara bin 500, yüzde 25 olanlara ise 750 lira ödenecek. İki aylık birden alanlara da dosya bazında en yüksek ödeme sağlanacak.

Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler Miras paylaşımında korkutan karar: Yıllar sonra evinizi bile alabilirler

Kamu işçilerinin ikramiye tutarı, maaşlarına göre değişecek. Geçen yıl yapılan toplu sözleşmeyle işçilere en düşük ücret brüt 15 bin liraya yükseltilmişti. İlk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için ise yüzde 10 zam ve enflasyon farkı karara bağlanmıştı. En düşük çıplak brüt ücret, üçüncü 6 ayda yüzde 32.57 (yüzde 10 zam + enflasyon farkı) artışla 33 bin 159 liraya yükseldi. Bu kapsamda, kamu işçilerinin bayram ikramiyesi de maaşlarına göre belirlenecek.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA