Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni gelişmede, memur emeklilerine sağlanan yüksek zam oranına rağmen, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine sadece yüzde 37,57 oranında zam yapıldı, bu durum emeklilerin memnuniyetsizliğine neden oldu.


NET RAKAMI NEDİR?

Halk TV Ekonomi Editörü Olcay Aydilek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük maaşlarına ilişkin çanlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Aydilek, canlı yayında yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 7,500 TL'den 10,000-10,500 TL'ye çıkarılmasının düşünüldüğünü belirtti.

2023 yılı enflasyon rakamı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklandı ve bu rakam, memur ve emeklilerin maaş artış oranını netleştirdi.

Memur ve memur emeklilerine uygulanan yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37,57'lik zam oranı, kamuoyunda beklentilere neden oldu.

Emekli maaşlarına ek zam talepleri Ankara gündeminde önemli bir yer tutarken, söz konusu durum, ilk Kabine toplantısında ele alınacak.


ÇOK AZ KONUŞULUYOR

En düşük emekli maaşının 11,000 TL olacağının çok az konuşulduğunu belirten Aydilek, yaptığı açıklamalarında açlık sınırının 14,500 TL olduğunun altını çizdi. Aydilek, Mayıs ayında enflasyonun yüzde 75 civarında olacağını ve Ocak ayı enflasyonunun da çift hanelerde olacağını öngördü.

Enflasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Aydilek, maaşların baskılanarak tüketimde yaşanacak düşüşle enflasyonun düşürülmesi amaçlandığını belirtti.

Kaynak: Halk TV