Kimi batılı ülkeler İsrail'in işlediği suçları çok iyi bilmesine rağmen mahcubiyetle hareket ediyor. Gazze'nin genel olarak Filistin halkanın geleceği borçluluk psikolojisine giren İsrail'in vereceği tazminat değildir. Burada pervasızca işlenen insanlık suçlarına ortak edilmeye çalışılan medya kuruluşlarına sesleniyorum. Akıl, izan, mantıkla hiçbir bağı olmayan bu aklama çabasından kandan beslenen iddiadan kurtulun.

"PANDORANIN KUTUSU AÇILDI"

Hıristiyan, Müslüman, Yahudi fark etmez, kimsenin kendini dışında tutamayacağı sorumluluk altındayız. Medya mensupları başta olmak üzere tüm vicdanlı insanlar dik durmak, hakkı hakikati cesur yüreklilikle konuşmak zorundadır. Bir kere pandoranın kutusu açıldı. Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir. Hiç kimsenin insanlığı böyle bir çıkmaza sürüklemeye hakkı yoktur. Batı üzerine titrediği güvenlik ve refah düzeyini kökten sarsacak sınamadan geçtiğinin hala farkında değil. Türkiye olarak biz yaklaşan tehlikeyi görüyoruz. Birileri rahatsız olsa da hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Gazze için yürüttüğümüz yoğun diplomasi trafiği ve insani yardımları sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin insani sesi olan iletişim koridorunu devam ettireceğiz.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

Yaşadığımız her hadise dünya 5'ten büyüktür itirazımızın ne kadar isabetli olduğunu işaret ediyor. Bilindiği gibi ülkemizin milli yayın kuruluşu 19 TV, 17 radyo kanalı, 41 yabancı dil ve lehçede yayın yapan radyolarıyla geleneksel yayıncılıkta çok önemli tecrübeye sahiptir.

TÜRKİYE YUNANİSTAN YAKINLAŞMASI AB VE NATO’YU DA ETKİLEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıl sonra Atina'ya yaptığı ziyaret dünya basınının en önemli gündem maddelerinden biri oldu. ABD ve İngiliz basını Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan anlaşmanın tarihsel olarak önemli olduğuna dikkat çekerken, Alman basını yumuşama politikasının NATO, AB ve Almanya'yı da etkileyeceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretin yankıları bugün de devam etti.

Dünya basını Türkiye ve Yunanistan'ın 'yeni bir sayfa' açtığını yazarken, Yunan basını 6 yıl sonra gerçekleşen ziyaretin dikkat çekici detaylarını okuyucuları ile paylaştı.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'DAN ÖNEMLİ ADIM

Associated Press haber ajansı uzun yıllardır devam eden gerginliklerin ardından Türkiye ve Yunanistan'ın ilişkilerini onarmak için önemli bir adım attığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İki kardeş arasında dahi anlaşmazlıklar olabilirken iki komşu arasında görüş ayrılıklarının yaşanması gayet doğaldır. Mesele bunları çözme iradesidir. Biz Ege'yi bir barış ve iş birliği denizi hâline getirelim istiyoruz." sözlerine dikkat çeken AP, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin Türkiye ve Yunanistan'ın ötesine uzandığını yazdı.

GÜÇLÜ BİR SEMBOLİZM İÇERİYOR

ABD'li New York Times gazetesi iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın tarihsel açıdan önemli olduğunu ve güçlü bir sembolizm taşıdığını yazarken, İngiliz Financial Times gazetesi ise komşu ve NATO müttefiki iki ülkenin uzun süredir devam eden gerilimleri hafifletmeye çalıştığını vurguladı.

ALMAN BASINI: NATO, AB VE ALMANYA'YI DA ETKİLEYECEK BİR GELİŞME

Ziyareti yakından takip eden Alman basını da bugün okuyucularının karşısına 'yeni dönem' başlığı ile çıktı.

Welt gazetesi 'İki ezeli rakip göç krizini çözmek istiyor' başlıklı haberinde Türkiye ve Yunanistan'ın yeni bir sayfa açtıklarını ve yumuşama politikasının Almanya üzerinde de gözle görülür etkileri olacağını yazdı.

Hürriyet

Editör: Ayşe Sancak