Toplantıda Sarp Sınır Kapısı'ndaki ihracatın ve geçişlerin daha hızlı hale getirilmesini amaçlayan çalışmalar ele alındı.

UND Yönetim Kurulu Üyeleri Alişan Ender Topaloğlu ve Kral Faysal Çillioğlu, Çalışma Grubu Başkanı Akın Pektaş, Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Talat Parlak, Çalışma Grubu Üyeleri İsmail Tosunoğlu, Salim Uzun, Abdullah Özer, İsa Baş ve UND Trabzon Bölge Temsilcisi Hakan Demircan, TTSO Başkanı Erkut Çelebi'yi Trabzon Temsilciliğinde ziyaret etti.

Toplantıda, Azerbaycan ve Gürcistan taşımalarına yönelik detaylı değerlendirmeler yapıldı. Özellikle Gürcistan'a açılan sınır kapılarındaki mevcut durum, "Yeşil Lojistik Belgesi" detayları, yabancı plakalı araçlara yönelik kontroller gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Erkut Çelebi, toplantıda yaptığı açıklamada, GTİ Sarp Gümrük Kapısı Danışma Kurulu Üyesi olarak kapıyla ilgili detaylı incelemeler yaptığını belirterek, "Amacımız, dünyanın en yoğun kara sınır kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı'ndaki işleyişi hızlandırmak. UND üyeleriyle sürekli iş birliği içinde olarak, sınır kapılarındaki sorunlara çözüm önerileri geliştirmek ve ticareti daha etkili hale getirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Toplantı, bölgedeki ticaretin ve taşımacılığın daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan iş birliği çabalarını vurgulayarak devam etti.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak