Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Program, Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, Devlet Eski Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, Kıbrıs gazileri, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensuplarının yoğun katılımıyla KTÜ Prof. Dr. Osman Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Vali Aziz YILDIRIM, Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ'in açılış konuşmalarıyla başladı.

Rektör ÇUVALCI, konuşmasında KKTC'nin stratejik önemine vurgu yaparak, "Kıbrıs, tarih boyunca Akdeniz ve Orta Doğu'ya açılmak isteyen devletler için vazgeçilmez bir stratejik ve ticari üs olmuştur. Bugün KKTC, Türkiye Cumhuriyeti ve diğer Türk devletleriyle iş birliği sayesinde bölgesel ve küresel düzeyde önemli bir rol oynamaktadır" dedi. Ayrıca, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR'a "Fahri Doktora" sunacak olmanın gururunu dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Vali Aziz YILDIRIM ise konuşmasında Kıbrıs'ın tarihsel ve stratejik önemine vurgu yaparak, "Bugün adada, barışı ve burada yaşayan Türk toplumunun güvenliğini sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri temsilen bulunan unsurların vazifesi, garantör devletlerden biri olarak Türkiye'nin hak ve menfaatlerini, KKTC'nin varlığını ve toprak bütünlüğünü korumaktır" ifadelerini kullandı.

Konferansın devamında, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR, Kıbrıs'ın stratejik önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. TATAR, Türkiye ile olan kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, "Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan dediğimiz bu coğrafyadaki varlığımızın temellerinin atıldığı Karadeniz'den Akdeniz'e bu coğrafyada hem milletimizin bekası, geleceği, varlığı için yapılanlarla bugün, bu onura ve milletin şanlı tarihinden omuzlarımızda bir emanet olarak aldığımız milli hassasiyetleri sürdürebilmenin bahtiyarlığı ve mutluluğu içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR'a, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından "Fahri Doktora (Onur Doktoru)" beratı ve yağlı boya portresi takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Konferansın sonunda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’a, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından “Fahri Doktora (Onur Doktoru)” beratı ve yağlı boya portresi takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Editör: Birol Sancak