Saral, kadınların sadece bir gün değil, her gün değer görmesi gerektiğini vurguladı. Onun için kadınların eşit koşullar altında çalışma ve eşit ücret alma haklarının önemine değindi.

Saral, belediye başkanı olarak seçilmesi durumunda, belediyede çalışan kadınların eşit işe eşit ücret alacaklarını ve özel günlerine yönelik izin haklarının olacağını taahhüt etti. Ayrıca, kadınların özgürce istedikleri saatte istedikleri şekilde dolaşabilecekleri bir şehir için çaba göstereceğini belirtti.

Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi ve İstihdam Olanaklarının Artırılması

İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Saral, Trabzonlu kadınların girişimcilik konusunda desteklenerek istihdam oranlarının artırılacağını ve şehir ile aile ekonomisine katkılarının artacağını ifade etti. Kadınların iş dünyasındaki güçlenmesi için çaba harcayacaklarını ve her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

Kadın Erkek Eşitliği ve Avrupa Standartlarının Sağlanması

Saral, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin, Avrupa Yerelde Kadın Erkek Eşitliği Sözleşmesi'nin gerekliliklerini en kısa sürede yerine getireceklerini vaat etti. Bu sözleşme doğrultusunda kadınların toplumsal yaşamda daha fazla görünürlüğünü sağlayacak ve eşit fırsatlar sunacaklarını belirtti.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak