Ziyarete Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz ve başkan yardımcısı Temel Eyüboğlu da katıldı. Ahmet Kaya, CHP'nin mutfağında yetiştiğini ve Ortahisar için önemli projeleri olduğunu belirtti.

Kaya, ziyareti sırasında çeşitli sorulara cevaplar verdi. "Şehrimizde uzun yıllar siyaset yaptık. Bir çok aşamada bulunduk. Milletvekili olma onurunu yaşadım. Ortahisar belediye başkan adayı oldum. Genel merkezimiz parti tarihinde ilk kez çalışmaların ötesine geçerek titiz şekilde çalışma ile adayları belirliyor. Bizzat mutfağında gördüm. Kentin kanaat önderleri, STK'lar, muhtarlar ile görüşüp ön eleme yapılıyor. Sonrasında titiz bir mutfakta süzgeçten geçerek, adı adaylıktan geçen veya aday adayı müracaatı olanlar arasında oy alma potansiyeli yüksek adaylar örgüte soruluyor. Bir aday açık ara önde çıkıyorsa macera aranmıyor ve aday oluyor. Sokağın, halkın talebi ve istekleri doğrultusunda aday oldum. Halktan gelen talepleri il başkanımız ve ilçe başkanımız da güçlü şekilde değerlendirdi." dedi.

Ayrıca Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkan aday adayı olarak rakiplerini merak etmediğini ifade etti. "Rakibimi merak etmiyorum. İsmi adaylıkta geçen birbirinden değerli adaylar var. Hayırlısı olsun. Kimle yarışacağımızın kıymeti yok. AK Parti'de kim aday olursa olsun, seçmenler adaydan ziyade Tayyip beye oy veriyor. Genel seçimde böyle oldu. Yerel seçime kısmen yansıması olur. Adaya takılmıyorum. Yapacaklarımıza ve projelerimize inanıyoruz. Arka planda çok iyi çalışan bir karargahımız var. Nitelikli kadromuz var. Görsellerle destekleniyor. Kamu oyunun önüne çıkacağız. Projelerimizi anlatıp, meclis üyesi adaylarımızı tanıtım startı vereceğiz. Çok çalışmaya, milletimizin hayır duasını almaya talibiz." şeklinde konuştu.

Ahmet Kaya, Ortahisar ilçesinin yaşanabilir bir ortamda gelişmesi için büyük projelere imza atmayı hedeflediğini ve iş birliği içinde hareket edeceğini de vurguladı. "İttifakla seçimlere girilmişti. Bugün o noktada değiliz. Kurumsal anlamda iş birliği ittifak belki yok. Ama halk nezdinde var. Bunu görüyorum. İktidar ve muhalefet var. İktidarın yanında olmayan insanlar, iktidarın karşısındaki adayları süzgeçten geçiriyor. Hangi il, ilçe, belde de hangi aday seçimi alabilir, nitelikli buna bakıyorlar. O adayın etrafında toplanıyorlar. Doğru aday muhalefetin toplanacağı aday olacak. Doğal bir iş birliği olacak." dedi.

8B9F63C6 84A9 46D9 B25D 1D2Ac8A11238

Ahmet Kaya, Ortahisar ilçesinin geleceği için hazırladığı birçok projeyi de kamuoyuyla yakın bir zamanda paylaşmayı planlıyor. "Onlarca projemiz var. Hepsi kentin marka değerine, yaşamına katkı yapacak birçok projemiz hazırlanıyor. Süzgeçten geçiyor. Çok kıymetli projelerimizi yakında anlatacağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son olarak, ekonomik sıkıntılarla başa çıkma ve hayat pahalılığı konularına da değinen Ahmet Kaya, "Gidişattan kimse memnun değil. Her gün gelen zamlar ve hayat pahalılığı canımızı yakıyor. Vatandaş feryat ediyor. Feryadı duyan yok. Fiyat artışları ortada. 2 bin 250 TL asgari ücretin alım gücü 17 bin TL’den çok fazlaydı. Paranın alım gücü giderek düştü. Fiyatlar yüzde bin 500 oranında arttı. Fındık üreticisi, fındığını sattığı zaman bir kilo fındıkla 3 kilo zeytin alırdı. Fındığımız ne oldu. Zeytin nereye gitti. Üretici olarak mağduruz. Aldığım maaştan, yaptığım işten mağduruz. Paramız pul oldu. En büyük banknotumuz 200 TL’nin alım gücü 20 TL gibi. Paramızın alım gücü bitti. Maaşlar bir tık arttı. Giderler yüzde 70 arttı. Maaşı almadan elinden gitti. Paramızın alım gücü korunsun, bu kadar kıymetsiz olmasın." şeklinde
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak