Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Türk Devleti'nin taşıyıcı kolonları olarak nitelendirdiği kurumların önemine vurgu yaparak, Merkez Bankası başkanlarının görev sürelerinin tamamlanamamasının sistemsel bir sorun olduğunu belirtti.

İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları

Ağıralioğlu açıklamasında, "Aslında mesele, isimler değil, sistem. Teamüller, kurumları; kurumlar da devletimizi ayakta tutar. Türk Devleti, taşıyıcı kolon mesabesindeki kurumları ile kaimdir." dedi. Merkez Bankası gibi kritik bir kurumun başkanlarının görevlerini tamamlayamamalarının altında yatan nedenlerin önemli olduğunu ifade etti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı bu açıklamada, istifaların saygı duyulması gereken bir irade beyanı olduğunu belirten Ağıralioğlu, asıl meselenin isimlerden öte olduğunu vurguladı. Öngörülebilirlik, şeffaflık, liyakat, belirsizliğin ortadan kaldırılması ve hukukun üstünlüğünün ekonominin temeli olduğu gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ağıralioğlu, yapısal reformların ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, kurumların kişilere bağımlı olmaması ve ekonomik istikrarın sağlanması için reformların yapılması gerektiğini belirtti. Bu açıklamalarıyla Ağıralioğlu, sistemin ve kurumların önemine dikkat çekti.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak