Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Kazada Hayatını Kaybeden Özer Korkmaz ailesinin acına ortak oldu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'dan Kazada Hayatını Kaybeden Özer Korkmaz ailesinin acına ortak oldu

İYİ Parti'den ayrılarak yeni bir siyasi hareketin sinyallerini veren eski Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla yine gündeme geldi. Kendi sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın karşılıklı kararlarının yarattığı hukuki belirsizliğe dikkat çekti.

Ağıralioğlu'nun dile getirdiği endişeler, yargı organları arasındaki uyumsuzlukların yurttaşlar üzerindeki olası etkilerini ele alıyor. Kendi ifadeleriyle, “Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay birbirlerini hükümsüz hâle getirdiklerine göre, milletimiz son yargı mercii olarak Cimer'e mi başvuru yapacak? Milletimiz, adaleti nerede arayacak? Onu da belirleyelim de hepimiz rahatlayalım,” şeklinde konuşan Ağıralioğlu, adalet arayışında olan vatandaşların karşılaştığı zorlukları ve çözüm yollarını sorguluyor.

Ağıralioğlu'nun bu ifadeleri, yargı sisteminin içinde bulunduğu durumu ve milletin adalet beklentisini temsil eden bir tartışmayı alevlendirmiş durumda. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki karar çelişkilerinin, yurttaşların adalet arayışını zora soktuğu yönündeki bu eleştirel yaklaşım, sosyal medya başta olmak üzere çeşitli tartışma platformlarında geniş yankı buldu. Yargı organlarının kararlarının nasıl daha tutarlı ve halkın adalet anlayışına uygun hale getirilebileceği ise şu anki siyasi ve hukuki tartışmaların merkezinde yer alıyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak