ESK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik kesimlik sığır satışının detayları paylaşıldı. Açıklamada, et fiyatlarını dengeleme ve düzenleme amacı güden ESK'nin, etçi ve kombine ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığında kesimlik sığır satışı yapacağı belirtildi.

Kesimlik büyükbaş hayvanların teslimatının Derince-Bandırma Limanı'nda gerçekleştirileceği ve teslimattan itibaren üç gün içinde kurum personeli gözetiminde kesimlerin gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, başvuruların 27 Aralık 2023 ile 8 Ocak 2024 tarihleri arasında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkasların canlı kilogram satış fiyatının 130 lira + KDV olduğu bilgisi verildi. İlk defa başvuruda bulunan firmalardan talep edilen belgelerin eksiksiz ve imzalı bir şekilde teslim edilmesi gerektiği, daha önce başvuru yapmış olan firmaların ise mevcut evraklarının inceleneceği ve dilekçe ile başvuruda bulunmalarının yeterli olacağı belirtildi.

Bu adımın, et fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması ve tüketiciye daha uygun fiyatlarla et ulaştırılması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak