Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu konuda yaptığı çalışmalara vurgu yapan Bakan Şimşek, kira gelirlerinin mart ayındaki beyan dönemine yaklaşılması nedeniyle gayrimenkul sahiplerinin kira gelirlerinin mercek altına alındığını belirtti.

Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı Emekliye son dakika: SGK uzmanı verilecek zamlı maaşı açıkladı

Bakan Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıtlı mükelleflere verdiği hizmetlerin yanı sıra kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kira gelirlerine yönelik denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçen yıl yapılan çalışmalarda olumlu sonuçlar alındı, beyan dışı bırakılan gelirlerin beyan edilmesi sağlandı.

Bu yılın mart ayında kira gelirlerinin doğru beyan edilmesini sağlamak amacıyla gayrimenkul sahiplerinin kira gelirleri mercek altına alındı.

Kira gelirlerine ilişkin 2023 yılında 1 milyon 719 bin 315 beyanname alındı. Bu çalışmaların daha da geliştirilerek devam edileceği belirtildi.

Bakan Şimşek, kira gelirlerine yönelik denetimlerin bu yıl daha etkili bir şekilde yürütüleceğini ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında bu alandaki çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Ayrıca, vatandaşların bu denetimlere destek vermeleri ve kira gelirlerini doğru bir şekilde beyan etmeleri gerektiğini vurguladı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak