Ancak Trabzon’da Koronavirüs’e rağmen cadde ve sokakların oldukça kalabalık olduğu görülürken, birçok vatandaş “Koronavirüs’ten korkmuyor musunuz? şeklinde ki sorumuzu cevaplandırdı. Yetkililer zorunlu olmadıkça ‘sokağa çıkmayın’ uyarısı yapıyor. Uzmanlar ise sokağa çıkmak zorunda olanlara eldiven takma, kolonya bulundurma ve kalabalık yerlerden uzak durma tavsiyesinde bulunuyor.
 
Gençler daha duyarlı!
 
Zorunlu olmadığı takdirde evden dışarı çıkmayan vatandaşların birçoğu yetkililerin dediklerine uyarken bir kısmı normal hayatına devam ediyor. Gençler virüsten korunmak için eldiven ve maske takarken özellikle yaşlıların önlem almadan çıkması ve ‘Bana bir şey olmaz!’ demesi şaşkınlığa yol açarken hem de tehlike arz ediyor.
 
Önlem Almalıyız
 
Koronavirüs’ten korunmanın bir fayda sağlamayacağını önlem almak sizi sadece psikolojik olarak rahatlatır olduğunu anlatan Fevzi Özen (57), “Korsak ne olacak, korkmasak ne olur, önlem almak lazım. Birçok yer kapandı, önlem alınması iyi.” İfadelerini kullandı.
 
Koronaya İnanmıyorum
 
Korona diye bir hastalığın olduğuna inanmadığını söyleyen İslam Kurt (64)’da şöyle konuştu: “Ben Koronavirüse inanmıyorum. İnanmakta istemiyorum. O yüzden korkmuyorum da. Bizim ülkede böyle bir şey olmaz.”
 
Kötünün İyisi
 
34 yaşındaki Ahmet Bayır, “Toplumda insanların dışarı olması hepimizin zarar göreceğiz anlamına geliyor. İşi olmadığı müddetçe dışarı çıkmamaları konusunda bireysel olarak kararlar almamız gerekiyor. Ben dışarı çıkarsam toplumdaki insanlara zararım ne olur, bunu düşünerek insani olarak da kendimizce bazı tedbirler almalıyız.” diye konuştu.
Burak KOÇ
Editör: TE Bilisim