Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir Emeklilere Maaş Gibi Promosyon Geliyor! SGK Uzmanı Duyurdu: O Rakamlara Kadar Çıkabilir

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, evlenmek isteyen kadınlara kötü bir haber verdi. Artık gelinlik deneme seansları için ek ücret ödenecek. Bu uygulama, gelinlik satan esnafın yaşadığı zararları önlemeyi amaçlıyor.

Türkiye'de evlilik hayali kuran birçok genç, yüksek enflasyon ve yaşam maliyetleri nedeniyle evlenmekte zorlanıyor. Konut kiraları, ev eşyalarındaki artışlar, düğün salonu masrafları derken şimdi de gelinlik masrafları için ek ödeme gündeme geldi.

Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik giymek isteyen kadınların ekstra bir ücret ödemek zorunda kalacağını açıkladı. Habere göre, Köksal, oda üyesi gelinlikçilerin en büyük şikayetlerinin, gelin adaylarının yaklaşık 45 dakika süren deneme seansları olduğunu dile getirdi.

"ESNAF ZARAR EDİYOR"

Köksal, gelinlik denemeleri sırasında çekilen fotoğrafların başka yerlerde aynı modelin diktirilmesi nedeniyle gelinlik satan esnafın zarara uğradığını belirtti. Gelinliklerin denendikten sonra, fiyatlar nedeniyle alınmamasının da esnafa hem zaman hem de ekonomik açıdan kayıp yaşattığını vurguladı.

"GELİNLİK DENEME ÜCRETİ İLE SORUN ÇÖZÜLEBİLİR"

Köksal, büyük markaların uyguladığı "Gelinlik denemesi/randevu ücreti" yönteminin bu sorunu çözebileceğini ifade etti. Oda olarak özel bir tarife hazırladıklarını ve bu tarifeyi iş yerlerine ulaştıracaklarını belirten Köksal, henüz belirli bir ücret tarifesi olmadığını, ancak Ankara'daki marka gelinlikçilerin deneme ücretlerinin 800 ila 3.000 TL arasında değiştiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ