2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor 2 Şarta Uyanlar Listeye Girdi! Tablodaki 18 Hastalığı Geçiren Direkt Emekli Olabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, genç çiftlere sağlanan evlilik kredileri hakkında önemli bilgiler verdi. TRT Haber'de yaptığı açıklamada Bakan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" kapsamında, evlenmeyi planlayan gençlere sunulan 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin lira tutarındaki faizsiz kredi desteğinin detaylarını paylaştı. Bu destek paketi, özellikle genç çiftler tarafından büyük ilgi görüyor.

Kredi ödemeleri, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çiftler için 21 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanacak. Bu fonun, gençlerin aile kurmasını desteklemek amacıyla Cumhurbaşkanı'nın vizyonuyla hayata geçirildiğini belirten Bakan Göktaş, projenin Türkiye geneline yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Bakan, ayrıca pilot projenin deprem bölgesi olan Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde başlatıldığını ve en çok başvurunun Hatay'dan geldiğini ifade etti. Bakan Göktaş, şu ana kadar fona başvuran 8,563 çift olduğunu ve bu çiftlerin yaklaşık 2,013'üne evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetleri verildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Birol Sancak