TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evlilik maliyetlerinin artışına dair endişeleri dile getirerek, genç çiftlerin evlenme planlarını fiyatlar nedeniyle ötelediğini belirtti. Palandöken, düğün hazırlıklarının giderek daha yüksek maliyetlere sahip olduğunu ve artık gelin ve damada takılan altınların maliyetlerini karşılamadığını ifade etti.

Düğün maliyetlerinin 500 bin TL'den başladığını vurgulayan Palandöken, özellikle beyaz eşya, oturma grubu, düğün salonu kirası ve ziynet eşyaları gibi kalemlerdeki harcamaların ciddi oranda arttığını belirtti. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun da bu artışta etkili olduğunu vurguladı.

Gelin ve damada takılan altınların maliyetlerinin artık düğün masraflarını karşılamadığını dile getiren Palandöken, bu durumun evlenmeyi ötelediğini söyledi. Ayrıca, düğün salonu kiraları ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışların da gençleri evlilik planlarını ertelemeye sevk ettiğini belirtti.

Palandöken, devletin evlenmeyi teşvik etmek adına çeşitli destekler sağladığını ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini ifade etti. Özellikle sıfır faizli destek kredilerinin tüm çiftlerin yararlanabileceği şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Arabası olana ceza şoku: Bunu yapmayan 13 bin lira ödeyecek Arabası olana ceza şoku: Bunu yapmayan 13 bin lira ödeyecek

Düğün sektörünün ekonomiye sağladığı katkıya da değinen Palandöken, sektörün geçtiğimiz yıl 300 milyar TL'lik bir ekonomik katkı sağladığını aktardı. Bu sektörün, birçok alt sektöre de doğrudan fayda sağladığını belirtti.

Son olarak, Palandöken, evlenecek gençlerin mağdur olmaması adına firmaların indirim ve kampanyalar düzenlemesi gerektiğini ve vatandaşların güvenli alışveriş için tanıdık ve güvenilir esnafları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ