Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, son günlerde kamuoyunda tartışma yaratan açıklamalarına yönelik eleştirilere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Sosyal medyada ve bazı siyasi çevrelerde, "dinsiz, kitapsız" ifadelerini CHP’lilere söylediği yönünde oluşturulan algının bilinçli bir çarpıtma olduğunu savundu.

“Sözlerim Terör Örgütü PKK’ya Yöneliktir”

Faruk Kanca, yaptığı yazılı açıklamada, bu ifadeleri terör örgütü PKK üyeleri için kullandığını ve bu durumun hem konuşmalarında hem de yazılı açıklamasında açıkça yer aldığını söyledi. Kanca, şöyle konuştu:

“Benim açıklamalarımın tamamı ortada. ‘Dinsiz, kitapsız’ sözlerini yalnızca PKK’lılar için söyledim. Bazı çevreler bunu CHP’ye mal etmeye çalışıyor. Oysa benim CHP’li çok sayıda dostum ve akrabam var. Böyle bir ithamda bulunmam asla mümkün değildir.”

“Amaç Şahsımı ve Partimi Yıpratmak”

Faruk Kanca, açıklamasında söz konusu algı operasyonunun bilinçli olarak yürütüldüğünü iddia etti. Kanca’ya göre bu tarz çarpıtmalar, kamuoyunu yanıltmak ve siyasi zarar vermek amacı taşıyor:

Ortahisar Yazar Buluşmaları’na 68 Yazar ve Şair Katılıyor
Ortahisar Yazar Buluşmaları’na 68 Yazar ve Şair Katılıyor
İçeriği Görüntüle

“Bu bir karalama kampanyasıdır. Ne söylediysem arkasındayım ama kime söylediğim çok net. İftira atarak siyaset yapılmaz. Söylediğimi çarpıtarak şahsımı ve partimi yıpratmak istiyorlar.”

“Bu Hileler Kendi Başlarına Döner”

Kanca, açıklamasının devamında “Eğri kalple doğru murat alınmaz” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Yaptıkları oyunlar dönüp dolaşıp yine kendi başlarına gelecektir. Nasıl geçmişte kendi kendilerini şikayet edip mahkemeye verdilerse, bu olayda da hakikat bir gün ortaya çıkacaktır. Rabbim şahidimdir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ