1. Eleştirilere Yanıt: Süleyman Hilmi Tunahan'ın kızı olan babaannesine yönelik tesettür eleştirileri, eski AK Parti milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun'un tepkisini çekti. Denizolgun, sosyal medya hesabından Tunahan'ın küçük kızı ve babaannesi ile olan fotoğrafını paylaşarak eleştirilere yanıt verdi.

2. Fotoğrafa Açıklama: Denizolgun, paylaştığı fotoğrafın altına, "Dedem, Üstazımız Süleyman Hilmi Tunahan K.S Hazretlerinin küçük kerimesi, yani kızı olan Babaannem ile ilgili paylaştığım biraz önceki yazımın sonunda yer alan, link kısmından girildiğinde ayrı bir yazıya götüren, 27 Mayıs 2023 tarihli paylaşımımda yer alan fotolarla ilgili olarak..." şeklinde bir açıklama ekledi.

Brent Petrol ve Dolar Kurundaki Gerileme, Benzine ve Motorine Yansıyor Brent Petrol ve Dolar Kurundaki Gerileme, Benzine ve Motorine Yansıyor

3. Eleştirilere Cevap: Denizolgun, yapılan eleştirilere, "Evliya kızı olan babaanne'niz bile farz olan tesettüre riayet etmemiş. İşte Süleymancılık budur .! Ve bu kadardır. Belki birilerinin dediği gibi kabbalacılıktır. Doğrusunu ALLAH bilir." şeklinde yanıt verdi.

4. Uyarı ve İfade: Denizolgun, aile fertlerine eleştiriyi yanlış yapmanın manevi zarar getireceğini hatırlatarak, "Vebal alırsınız, çok büyük günah alırsınız noktasından, sizin adınıza çok üzülürüm." ifadelerine yer verdi.

5. Tesettür ve İtikat Konusunda Açıklamalar: Denizolgun ayrıca, "Ehli Sünnet itikadında türban diye birşey yoktur. Başörtüsü veya çarşaf vardır. Üstazımızın K.S zevcesi; Hafize Sultan Nenemiz çarşaflıydı. Üstazımız; sakallı, sarıklı, ama dikilmiş takım elbiseliydi." ifadeleriyle tesettür ve itikat konusunda açıklamalarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ