Geçtiğimiz sezon küme hattının kıyısından dönen Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde yeni sezona fırtına gibi başladı ve zirve yarışına dahil oldu.


GEÇEN YILKİ PERFORMANSI

Fatih Tekke-63

Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşatan bir sezon başlangıcı yapan Trabzonspor, lige Abdullah Avcı ile başlamış ancak üçüncü haftada göreve Şenol Güneş getirilmişti. Güneş ile de beklenen patlamayı yapamayan Bordo-Mavili ekipte, 27.haftada 2-1 kaybedilen Hatayspor maçı sonrası yeni bir hamle ile takımın başına Fatih Tekke getirilmişti. Fırtına’nın efsanelerinden Fatih Tekke takımın başına geçtiğinde Trabzonspor 32 puanla 11.sırada, küme hattı ile arasında 5 puanlık fark bulunuyordu. Ancak Bordo-Mavili ekip, Tekke yönetiminde sezonu 51 puanla 7’nci sırada tamamlarken Avrupa sıralamasının 3 puan gerisinde kalmıştı.

Fatih Tekke; Kavgadan Kaçmadık, Bu Trabzonspor’a Yakışır şekilde planları yok ettik
Fatih Tekke; Kavgadan Kaçmadık, Bu Trabzonspor’a Yakışır şekilde planları yok ettik
İçeriği Görüntüle

Fatih Tekke-68

ZİRVENİN ORTAĞI OLDU

Fırtına ayrıca Tekke yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası’nda finale kadar yükselmiş ancak finalde Galatasaray’a kaybetmişti. 2025-26 sezonuna Fatih Tekke yönetiminde başlayan Trabzonspor, 8 haftası geride kalan Süper Lig’de 17 puan toplayarak 2.sıraya yerleşti. Bordo-Mavili ekip, Fatih Tekke yönetiminde son yılların en etkili lig başlangıcını yapmış durumda. 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi ile sahadan ayrılan Trabzonspor, Fatih Tekke yönetiminde bu sezon zirvenin ortağı olacağını gösterdi. Özellikle son iki maçta oyuncularına sahaya yansıttığı Trabzonspor ruhu, gelecek adına da taraftarları oldukça umutlandırdı.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT